Hulp nodig of een vraag?

Whatsapp: 06 2933 8064

Hulp nodig of een vraag?

Ga naar de chat
Meest gezocht:
Aanbod / Trainingen

Vlaggensysteem

Seksueel gedrag bij kinderen en jongeren roept vragen op, zowel bij ouders als bij professionals. Sensoa ontwikkelde samen met Movisie een methodiek om seksueel gezond en seksueel grensoverschrijdend gedrag van kinderen en jongeren te duiden en bij te sturen. Deze methodiek noemen we het Vlaggensysteem.

Het Vlaggensysteem is een theoretisch onderbouwde en in de praktijk geteste pedagogische interventie. Dit betekent dat er handvatten worden aangereikt om actief een probleem op te lossen. Ook leert de ouder of professional met jongeren in gesprek te gaan over (ongezond) seksueel gedrag.

Het systeem heeft zes criteria voor seksueel gezond én seksueel grensoverschrijdend gedrag. Met behulp van deze criteria toetst een ouder of professional of het gedrag dat de jongere vertoont passend is bij de jongere. Er wordt onderscheid gemaakt tussen:

Groene vlag: gezond seksueel gedrag en experimenteergedrag
Gele vlag: licht grensoverschrijdend gedrag
Rode vlag: ernstig grensoverschrijdend gedrag
Zwarte vlag: zwaar seksueel grensoverschrijdend gedrag

Aanmelden ‘Vlaggensysteem’

Qpido heeft gecertificeerde voorlichters die trainingen geven in het Vlaggensyteem aan ouders en professionals.
Heb je vragen over of interesse in deze training? Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.
De training duurt een dagdeel en de prijs is op aanvraag.

Het Vlaggensysteem is tevens onderdeel van de training voor professionals ‘Seksualiteit en Opvoeden’. Klik voor deze complete training op onderstaande button.

Seksualiteit en Opvoeden

 

  • Ben je een ouder/verzorger, sla dit dan over.
  • Stel hier je vraag over de training of vertel voor welke groep je de training wilt boeken. Vermeld het aantal groepen, de samenstelling van de groep(en) en de grootte per groep.
  • Als je alleen informatie wilt, sla deze vraag dan over en verstuur het formulier.